آیا خوردن ماهی خام ایمن و سالم است؟

 

ماهی خام

 

دلایل عملی بسیاری وجود دارد که مردم قبل از خوردن آن ، ماهی را می پزند ، نه اینکه آن را به صورت خام میل کنند.

مهمتر از همه ، پخت و پز باکتری ها و انگل هایی که می توانند باعث بیماری شوند را از بین می برد.

با این وجود ، برخی از افراد بافت و طعم ماهی خام را ترجیح می دهند. به خصوص در ژاپن به عنوان بخشی از ظروف مانند سوشی و ساشیمی بسیار محبوب است.

اما ماهی خام چقدر ایمن است؟ در این مقاله خطرات و مزایا بررسی شده است.

 

انواع ماهی خام

ماهی خام محبوبیت در حال رشد است. در اینجا چند نمونه هستند:

 

سوشی: دسته ای از غذاهای ژاپنی ، سوشی با پخته ، برنج سرکه و مواد مختلف دیگر از جمله ماهی خام مشخص می شود.

ساشیمی: یکی دیگر از غذاهای ژاپنی که از ماهی یا گوشت خام ریز خرد شده تشکیل شده است.

Poke: سالاد هاوایی که به طور سنتی با تکه هایی از ماهی خام تهیه شده است که چاشنی آن هستند و با سبزیجات مخلوط می شوند.

Ceviche: یک غذای دریایی به سبک مارینت شده که در آمریکای لاتین محبوب است. به طور معمول از ماهی های خام است که در آب لیمو یا لیموترش درمان می شوند.

Carpaccio: Carpaccio در ایتالیا معمول است ، ظرفی است که در اصل از گوشت گاو خام ریز خرد شده یا گنده شده تشکیل شده است. این اصطلاح ممکن است شامل ظروف مشابهی باشد که از دیگر انواع گوشت یا ماهی خام نیز تشکیل شده است.

Koi pla: یک غذای جنوب شرقی آسیا متشکل از ماهی خام خرد شده خرد شده با آب لیموترش و مواد مختلف دیگر از جمله سس ماهی ، سیر ، فلفل ، گیاهان و سبزیجات.

شاه ماهی دانه: شاه ماهی خام ترشی که در هلند رایج است.

گرالاکس: یک غذای نوردیک است که از ماهی سالمی خام تهیه شده در شکر ، نمک و شوید تهیه می شود. به طور سنتی با سس خردل خورده می شود.

این ظروف بخش مهمی از فرهنگ غذایی در سراسر جهان هستند.

ماهی خام یک ماده اصلی در غذاهای مختلف از سراسر جهان از جمله سوشی ، ساشیمی و کیوی است.

 

عفونت های انگلی از ماهی خام

انگل یک گیاه یا حیوان است که از یک موجود زنده دیگر ، معروف به میزبان ، تغذیه می کند ، بدون آنکه هیچ گونه فوایدی را در عوض ارائه دهد.

در حالی که برخی انگل ها علائم حاد آشکاری ایجاد نمی کنند ، بسیاری از آنها ممکن است در طولانی مدت صدمات جدی ایجاد کنند.

 

عفونت های انگلی در انسان در بسیاری از کشورهای گرمسیری یک مشکل مهم بهداشتی است. بسیاری از آنها توسط آب آشامیدنی آلوده یا غذای پخته نشده از جمله ماهی خام منتقل می شوند.

با این وجود ، می توانید با خرید ماهی خام از رستوران های معتبر یا تهیه کننده هایی که به درستی کار کرده و آماده شده اند ، این خطر را به حداقل برسانید.

در زیر مروری بر برخی از اصلی ترین بیماری های انگلی که پس از خوردن ماهی خام یا پخته نشده ممکن است به انسان منتقل شود ، می باشد.

 

پوسته کبد

پوسته های کبدی ، خانواده ای از کرم های مسطح انگلی هستند که باعث ایجاد بیماری به نام opisthorchiasis می شوند.

عفونت ها در مناطق گرمسیری آسیا ، آفریقا ، آمریکای جنوبی و اروپای شرقی شایع هستند

محققان تخمین می زنند که حدود 17 میلیون نفر در سراسر جهان ، بیشتر آنها در جنوب شرقی آسیا ، تحت تأثیر اپیستورشیازیس قرار دارند.

پوسته های کبدی بزرگسالان در کبد انسانهای آلوده و سایر داران زندگی می کنند ، جایی که از خون تغذیه می کنند. آنها ممکن است باعث بزرگ شدن کبد ، مجاری صفراوی ، التهاب کیسه صفرا ، سنگ کیسه صفرا و سرطان کبد شوند

به نظر می رسد علت اصلی opisthorchiasis ، مصرف ماهی خام یا نامناسب پخته شده است. دست های شسته نشده و سطوح آماده سازی مواد غذایی کثیف و وسایل آشپزخانه نیز نقش ایفا می کنند

 

طوفان ها

کوره ماهی به افرادی منتقل می شود که ماهی آب شیرین خام یا پنهان یا ماهی دریایی که در رودخانه های آب شیرین تخم ریزی می کند ، می خورند. این شامل ماهی قزل آلا می شود.

آنها بزرگترین انگل شناخته شده برای آلوده کردن انسان هستند و به طول تا 49 پا (15 متر) می رسند. دانشمندان تخمین می زنند که تا 20 میلیون نفر ممکن است در سراسر جهان آلوده شوند

در حالی که کرمهای ماهی اغلب باعث ایجاد علائم نمی شوند ، ممکن است باعث بیماری بنام دیفیلووبوتریازیس شوند.

علائم دیفیلوبوتریازیس معمولاً خفیف است و شامل خستگی ، ناراحتی معده ، اسهال یا یبوست است

کرمهای مویی همچنین ممکن است مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی از روده میزبان ، به خصوص ویتامین B12 را سرقت کنند. این ممکن است به کمبود ویتامین B12 یا کمبود آن کمک کند

 

کرم های گرد

کرم های گرد پارازیتی ممکن است باعث بیماری به نام آنیزاکیازیس شوند. این کرم ها در ماهی های دریایی یا ماهی هایی زندگی می کنند که بخشی از زندگی خود را در دریا می گذرانند مانند ماهی قزل آلا.

عفونت ها بیشتر در مناطقی که ماهی اغلب به طور خام یا به راحتی ترشی یا نمک خورده می شود ، از جمله اسکاندیناوی ، ژاپن ، هلند و آمریکای جنوبی خورده می شود.

 

بر خلاف بسیاری از انگل های ناشی از ماهی ، کرم های گرد Anisakis نمی توانند مدت طولانی در انسان زندگی کنند.

آنها سعی می کنند به دیواره روده فرو روند ، جایی که گیر می کنند و در نهایت می میرند. این ممکن است یک واکنش ایمنی شدید داشته باشد که منجر به التهاب ، درد معده و استفراغ شود

Anisakiasis همچنین ممکن است باعث واکنش های ایمنی بدن حتی در صورت خوردن ماهی کرم ها از بین برود

خانواده دیگری از کرمهای گرد پارازیتی ممکن است باعث بیماری به نام gnathostomiasis شوند

این کرم ها در ماهی های خام یا پنهان ، مرغ و قورباغه ها در جنوب شرقی آسیا ، آمریکای لاتین ، هند و آفریقای جنوبی یافت می شوند. با این حال ، عفونت در خارج از آسیا نادر است.

علائم اصلی درد معده ، استفراغ ، کاهش اشتها و تب است. در بعضی موارد ، ممکن است باعث ایجاد ضایعات پوستی ، بثورات پوستی ، خارش و تورم شود.

بسته به جایی که در بدن میزبان لاروهای انگلی مهاجرت می کنند ، این عفونت ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در اندام های مختلف شود.

به طور منظم خوردن ماهی خام خطر عفونت انگلی را افزایش می دهد. بسیاری از انگل های ناشی از ماهی می توانند در انسان زندگی کنند ، اگرچه بیشتر آنها نادر هستند یا فقط در مناطق استوایی یافت می شوند.

 

عفونتهای باکتریایی

یکی دیگر از دلایل پخته شدن ماهی خطر مسمومیت با مواد غذایی است.

علائم اصلی مسمومیت غذایی شامل ناراحتی معده ، تهوع ، استفراغ و اسهال است.

باکتری های بالقوه مضر که در ماهی های خام شناسایی شده اند شامل لیستریا ، ویبریو ، کلستریدیوم و سالمونلا هستند

یک مطالعه از ایالات متحده نشان داد که حدود 10٪ غذاهای دریایی خام وارداتی و 3٪ غذاهای دریایی خام خانگی برای سالمونلا مثبت آزمایش شده اند

با این حال ، برای افراد سالم ، خطر مسمومیت غذایی از خوردن ماهی خام به طور کلی کم است.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ، مانند سالمندان ، کودکان خردسال و مبتلایان به HIV ، مستعد ابتلا به عفونت ها هستند. این گروه های پرخطر باید از گوشت و ماهی خام جلوگیری کنند.

علاوه بر این ، ن باردار به دلیل خطر ابتلا به عفونت لیستریا ، که ممکن است باعث مرگ جنین شود ، اغلب از خوردن ماهی خام توصیه می شوند.

در حال حاضر ، در هر 100000 زن باردار حدود 12 نفر در ایالات متحده آلوده می شوند


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها